Niets mis met een klassiek pruimenfest!

Als ik naar een vrijgezellenfeestje moet, hoop ik altijd op een klassiek pruimenfest zonder al te veel originaliteit. De volgende basisingrediënten volstaan: eten, drinken en babbelen. Concreet gaat het om: luisteren naar elkaars kleine gebreken, food- en beautytips uitwisselen en aangeschoten lachen met het feit dat we nog steeds niet weten hoe we series moeten downloaden. Op en top girly stuff. Heerlijk.

Maar.

Het vraagt moed om een goed concept simpel te houden. We willen onszelf te vaak heruitvinden. Daardoor kan een vrijgezellenparty twee richtingen uitgaan.

1) De gezelligheid wordt compleet uitgemolken en het feestje krijgt de naam ‘cosy fluffy pyjama party’. De bijkomende ingrediënten zijn: Uno, Bob-it en een pyjama die zelfs duplo mannetjes zouden omschrijven als ‘te uniseks’. Hierbij neemt het giechelen extreem hoge frequenties aan.

OF

2) Het feestje is totaal geen ode aan het gezellig vrouwzijn maar een wraakactie tegen mannen in de strijd om gelijk genot. Er worden dan vaak foute beslissingen genomen. Mannen worden geleverd op bestelling, in de vorm van een stripact en gereduceerd tot lustobject.

Op zich, ook een goed concept. Maar eerlijk gezegd vraag ik me af of wij daar echt van genieten. Meestal voelt iedereen zich oncomfortabel en wordt met de toekomstige bruid gelachen omdat ze zich geen blijf weet in de rol van handtastelijke viezerik. Ik weet niet of ik een strijd wil winnen als ik me erdoor ongemakkelijk voel. Dan kruip ik veel liever in een fluffy pyjama.

Cosy fluffy pyjama party: (de, v, meervoud: niet aan beginnen, kan dodelijk zijn)
1. feestje georganiseerd door vrouwen, ontstaan uit goede intenties maar stuit vaak op ergernis.
2. feestje georganiseerd door vrouwen met de bedoeling om elke associatie met ‘de vrouw als aantrekkelijk wezen’ uit te sluiten. Het is in feite ook een wraakactie tegen mannen.

Advertenties